Miten stailaus ja laadukkaat myyntikuvat edistävät asunnon myyntiä?

featured image

Ostajien vaatimustaso on kasvanut reippaasti viime vuosina: mm. asuntomessut, tv-ohjelmat ja sisustuslehdet ovat muuttaneet näkemyksiä. Mielikuvilla on iso merkitys asuntokaupassa. Se, miten hyvin ostajaehdokas osaa kuvitella itsensä ja perheensä asumaan asunnossa, on myynnin kannalta tärkeää.

Stailauksen lähtökohtana onkin nimenomaan korostaa asunnon parhaita puolia, joka auttaa saamaan asunnosta myyvät ja houkuttelevat myyntikuvat. Hyvien myyntikuvien johdosta kiinnostus kohteesta kasvaa, näytöillä käy enemmän kiinnostuneita potentiaalisia ostajia, joka tietenkin edistää asunnon myyntiä ja auttaa saamaan asunnosta parhaan mahdollisen hinnan. Siisti, raikas, valoisa ja avara ilme antaa asunnosta hyvän ja kiinnostavan kuvan.

Stailaus voi sisältää yksinkertaisimmillaan vain pelkkää tavaroiden karsimista ja olemassa olevien huonekalujen uudelleensijoittelua. Kattavampi stailaus voi pitää sisällään esim. tekstiilien vaihtoa, valaistuksen lisäämistä ja toisinaan jopa pientä pintaremonttia kohteen sitä vaatiessa. Tilojen valoisuus on tärkeää ja tätä on hyvä korostaa ikkunoiden pesulla ja verhovalinnoilla, pimeää tilaa on vaikea myydä. Tilaan saadaan viihtyisyyttä ja kodikkuutta myös viherkasveilla ja piensisustustarvikkeilla.

Stailauksen hinta riippuu asunnon koosta, tarvittavista toimenpiteistä ja olemassa olevista huonekaluista. Useinkaan koko asuntoa ei tarvitse stailata, pääoleskelutila ja yksi makuuhuone sekä ensivaikutelman kannalta tärkeä eteinen usein riittävät, jos asunnon yleisilme on muuten siisti.

Houkutteleva sisustus näkyy usein lopullisessa kauppahinnassakin. On tärkeä muistaa, että stailauksella ei kuitenkaan pyritä huijaamaan ostajaa vaan tuodaan esiin asunnon parhaat puolet.

Myydessä kalustamatonta asuntoa stailauksen ja kalusteiden merkitys korostuu entisestään. Tässä tilanteessa myytävän asunnon kalustaminen/sisustaminen voi nostaa myyntihintaa reippaasti. Tyylikäs kalustaminen myyntiä varten lisää kokemuksemme mukaan asunnosta saatavien tarjousten määrää, eli kalustaminen nopeuttaa usein myyntiaikaa useilla viikoilla. Toisinaan kalustetut ja stailatut asunnot on varattu jo ennen ensiesittelyä pelkkien kuvien perusteella.

Alla kuva saman asunnon olohuoneesta ennen ja jälkeen stailauksen. Ero on melkoinen, eikö? Asunto oli myynnissä pitkään kalustamattomana, stailauksen jälkeen kaupat tehtiin hyvinkin pian!